Fotografia secolului trecut

miercuri, 27 iulie 2011


Lunar Orbiter 2 a avut o misiune similara cu LRO: sa gaseasca locuri de aterizare pentru misiunile Apollo. Cum tehnologia era mult mai putin sofisticata decat in zilele noastre, misiunea Apollo 11 era sa se sfarseasca in dezastru in 1969. Pilotul automat a incercat aselenizarea intr-un loc periculos, iar astronautii Neil Armstrong si Buzz Aldrin au fost obligati sa execute o aterizare manuala fortata, la numai 121 de metri de suprafata lunara.

In ciuda faptului ca nu a inregistrat un succes in obiectivul de a cartografia Luna, Lunar Orbiter 2 a realizat, in 1967, o imagine uimitoare a craterului Copernicus (foto jos), ramasa in istorie ca "imaginea secolului".

Labels:

2 comentarii:

  1. un blog bun am citit cateva postari foarte bune

  2. Multumim de apreciere... Ma bucur ca ne-ati citit multe articole, am observat... Dar din pacate, pentru ca acest club a fost format din oameni care incepand cu 2011 au luat calea occidentului, foarte putine materiale mai pot fi publicate din cele prezentate saptamanale la Iasi... Eu sunt Chialda Radu... Sunt administratorul acestui blog si al tuturor celor inscrise in acest club si pentru ca am plecat din Iasi de cateva luni bune, nu mai am acces la toate materialele prezentate, si nici timp sa administrez constant aceste bloguri...
    Dar apreciem faptul ca ne tititi...

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate